Mondkapjes FFP2 PI5-gemaakt in Spain met 5 lagen
Vanaf * 1,44

Veel gestelde vragen

Welke bescherming bieden de mondkapjes FFP2?

Onze mondkapjes FFP2 bieden bescherming tegen bacteriën en virussen. In de gezondheidssector kunnen ze worden gebruikt in situaties met een laag of gemiddeld risico, zoals bijvoorbeeld in tandartspraktijken.

Welk filtratiepercentage hebben de mondkapjes FFP2?

Onze mondkapjes FFP2 hebben een hoge mate van filtratie tegen onder andere vervuilende deeltjes zoals stof, bacteriën, virussen of sporen. Het percentage ligt altijd boven 94%.

Kan ik mondkapjes FFP2 / KN95 in grote aantallen kopen?

Ja, bij Moloon zijn we professionele verdelers van mondkapjes FFP2, dus kunnen wij u de mogelijkheid aanbieden om een grote hoeveelheid van eigen mondkapjes FFP2 aan te kopen.

Kan ik de mondkapjes FFP2 hergebruiken?

Nee, onze mondkapjes FFP2 zijn ontworpen voor eenmalig gebruik. Het is niet aan te raden om de mondkapjes voor bescherming van de luchtwegen, onder geen enkele omstandigheid, opnieuw te gebruiken. Dit om ervoor te zorgen dat ze hun correcte functionaliteit behouden.

Grote merken vertrouwen ons

Wij werken voor de belangrijkste merken van voeding, auto's, cosmetica, chemie, farmaceutische laboratoria, bedrijfsscholen, mode, dierenklinieken...

De beste oplossing voor de bescherming van uw gezondheid en die van anderen

De mondkapjes FFP2 hebben een hoge filtratie-efficiëntie van deeltjes (tot 92%), waardoor ze een element van hoge individuele bescherming zijn. Deze mondkapjes bieden een uitstekende bescherming tegen niet-schadelijke reststoffen, waardoor we geen vloeistoffen inademen die door stof of rook worden veroorzaakt.

De huidige gezondheidscrisis heeft ertoe geleid dat veel bedrijven, industrieën of instellingen betrokken zijn geraakt bij de noodzaak om beschermende mondkapjes te kopen voor hun werknemers of medewerkers.

Het vinden van chirurgische mondkapjes en mondkapjes die voldoen aan de FFP2 FFP2-bescherming is geen eenvoudige opgave. Vele officiële verdelers of leveranciers hebben door de grote vraag naar FFP2-mondkapjes geen voorraad meer.

Bij Moloon bieden en verkopen wij mondkapjes FFP2 in promotie en hebben deze op voorraad. Wij willen uw vertrouwde leverancier van beschermende mondkapjes FFP2 worden. Wij bieden u daarom de beste service, zowel wat klantenservice betreft als klant tevredenheid, door u de goedkoopste mondkapjes FFP2 op de markt aan te bieden en speciale kortingen te geven, afhankelijk van de hoeveelheid die u koopt.

Het dragen van mondkapjes FFP2 en niet andere mondkapjes geeft u meer bescherming tegen virussen zoals COVID-19, maar ook tegen roetdeeltjes (zeer kleine vaste deeltjes) of andere veelvoorkomende bacteriële elementen die meestal in de lucht of op een vast oppervlak worden neerstrijken.

De belangrijkste reden hiervoor is dat dit type mondkapjes FFP2 FFP2 voldoet aan de EN 149-norm, die garandeert dat een bepaald voorwerp werkt als een efficiënt element voor bescherming bij ademhaling. Dit type chirurgische mondkapjes kunnen worden gebruikt als aanvulling op andere gangbare sanitaire PBM's op de markt, zoals handschoenen, desinfecterende gels of antiseptische sprays.

Belangrijkste kenmerken van FFP2-mondkapjes

De mondkapjes FFP2 hebben speciale kenmerken die hen op de markt onderscheiden van de rest van de mondkapjes, zoals de hygiënische mondkapjes of de FFP1- en FFP3-mondkapjes, die we hieronder nader zullen toelichten:

Ze worden beschouwd als PBM: Onze mondkapjes FFP2, die wegwerp mondkapjes zijn, worden beschouwd als een persoonlijk beschermingsmiddel, zodat ze perfect geschikt zijn voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden in elke omgeving.

Ze bieden een unieke bescherming tegen virussen: De beschermende mondkapjes FFP2 in onze catalogus zijn vervaardigd met maximaal 4 lagen van verschillende materialen, zoals non woven en melt blown. Deze lagen bieden een verhoogde bescherming van de luchtwegen wanneer we mogelijke met virus besmette deeltjes inademen.

Daarnaast bieden de mondkapjes FFP2 een uitstekende bescherming van de luchtwegen tegen deeltjes of aerosolen zoals stof, rook en sprays.

Ze hebben een hoger filtratieniveau dan het gemiddelde (BFE): De bacteriële filtratie-efficiëntie van onze mondkapjes is 95%, terwijl conventionele FFP2-mondkapjes een BFE van 92% hebben. De filtratie-efficiëntie is een waarde die wordt getest op materialen zoals stoffen of andere beschermkappen en waarop de penetratie van bacteriën wordt gemeten.

In dit geval betekent een waarde van 95% dat ze voldoen aan de norm EN 14683, waardoor deze categorie FFP2-mondkapjes de status van chirurgische mondkapjes krijgen.

Ze zijn perfect aanpasbaar: Dankzij de zijdelingse bandjes van de maskers kunnen ze heel gemakkelijk worden aangepast aan het gezicht, wat een comfortabele en veilige grip geeft, zodat men werkzaamheden kan uitvoeren die bewegingen inhouden zonder dat men zich zorgen hoeft te maken dat het mondkapje afvalt.

Wij kunnen voor u mondkapjes FFP2 produceren en leveren

Bij Moloon bieden wij u de mogelijkheid om uw eigen mondkapjes met een FFP2-beschermingsniveau te kopen die door ons zijn geproduceerd. Dit betekent dat wij een voorraad van dit type filtratie-mondkapje hebben en daarom kunnen wij u, wanneer u chirurgische mondkapjes FFP2 voor uzelf of voor uw collega's moet aankopen, dit materiaal voor u ter beschikking hebben.

Als groothandel bieden wij u ook de mogelijkheid om deze beschermende mondkapjes in bulk te kopen. Dat betekent dat u veel van dit type mondkapjes kunt kopen en een prijs met een extra korting krijgt. Dit maakt het kopen van mondkapjes FFP2 voor uzelf of voor uw bedrijf echt goedkoop.

Een andere service die wij uw bedrijf als fabrikant en leverancier van mondkapjes FFP2 bieden is de mogelijkheid om voorafgaand aan uw aankoop een offerte bij ons aan te vragen. Als u een offerte wilt ontvangen voordat u uw bestelling plaatst, kunt u deze in hetzelfde aankoopproces aanvragen of kunt u direct contact met ons opnemen via e-mail.

Omdat wij groothandelaren zijn van mondkapjes FFP2, kunnen wij de kwaliteit van het product en de correcte werking als filter voor deeltjes garanderen. Tijdens ons fabricageproces passeren onze chirurgische mondkapjes FFP2 alle Europese controles om ervoor te zorgen dat onze mondkapjes voldoen aan de EN 149-norm die 3 categorieën van beschermingsniveau vastlegt: FFP1, FFP2 en FFP3.

Onze mondkapjes FFP2 zijn ontworpen met als hoofddoel de gebruiker te beschermen tegen het inademen van milieuvervuilende stoffen, zoals onder andere ziekteverwekkers, chemische stoffen, cytostatica of chemische agentia.

Nu kunt u ook online mondkapjes FFP3 kopen voor een ongeëvenaarde bescherming met een filtratie van meer dan 98%.

Waarom mondkapjes klasse FFP2 kopen?

In de markt van wegwerp mondkapjes vinden we een grote verscheidenheid aan mondkapjes van alle types, zoals hygiënische mondkapjes van basisformaat, zelf-filtrerende mondkapjes, beschermende mondkapjes met classificatie FFP1, FFP2, FFP3, met filterklep, zonder filterklep, enz.

Als gevolg van de huidige crisis in de gezondheidszorg verschijnen steeds meer nieuwe en geavanceerde type mondkapjes, zoals het geval is met de gepersonaliseerde mondkapjes, die een basisbescherming bieden, maar die een zeer interessant imago voor uw bedrijf kunnen zijn.

Maar wanneer uw keuze voor mondkapjes verband houdt met de gezondheid van uw werknemers of uw omgeving, moet u weten hoe u het juiste mondkapje moet selecteren en kiezen om besmetting te voorkomen en tot het maximum te beperken.

Daarom willen we u graag uitleggen waarom de mondkapjes klasse FFP2 één van de beste keuzes is als u op zoek bent naar mondkapjes van kwaliteit die u efficiënt beschermen tegen het inademen van vervuilende aerosolen.

De mondkapjes FFP2 hebben een minimale filtratie-efficiëntie die veel beter is dan de rest. Deze mondkapjes gaan door sanitaire controles die de filtratie van de bacteriële deeltjes in de mondkapjes garanderen. 

Om deze reden heeft een mondkapje dat is geclassificeerd als FFP2 een minimale efficiëntie van 92%, terwijl alle andere mondkapjes, met uitzondering van FFP3, meestal een filtratie van minder dan 80% hebben.

Een andere belangrijke reden waarom je dit type mondkapje zou moeten kopen is vanwege de prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe hoger de homologatie van de bescherming tegen giftige omgevingen door stof of aerosolen, hoe hoger de prijs van het mondkapje, omdat het fabricageproces uitgebreider en kostbaarder is.

In het geval van FFP2-mondkapjes is het prijsverschil ten opzichte van andere mondkapjes met een lagere minimale filtratie-efficiëntie zeer klein, maar het verschil in de minimale filtratie-efficiëntie is vrij groot, in die zin dat het kan worden beschouwd als een chirurgisch mondkapje dat geschikt is voor ziekenhuizen of gezondheidscentra.

Belangrijkste aanbevelingen voor mondkapjes FFP2 zonder filterklep

Allereerst moet u weten dat mondkapjes FFP2 worden aanbevolen voor activiteiten met een laag tot gemiddeld risico, terwijl beschermende mondkapjes FFP3 bedoeld zijn voor situaties waarin het risico hoog is.

Met activiteiten met een laag of gemiddeld risico bedoelen we activiteiten zoals spoedeisende hulp of consulten voor patiënten die een groot risico lopen om aan ziekten die zich via de lucht verspreiden te lijden. Ook laboratoria waar micro-bacteriën worden verwerkt of industrieën of bedrijven waar de instroom en uitstroom van personeel vrij groot is.

Een andere aanbeveling die we willen doen is dat u de hygiënische mondkapjes FFP2 onder geen enkele omstandigheid mag hergebruiken. Deze mondkapjes worden geproduceerd als sanitaire PBM's, wat betekent dat ze voor eenmalig gebruik zijn voor hun correcte toepassing. Deze mondkapjes worden meestal gedragen tijdens een normale werkdag van 4 tot 8 uur.

Tot slot willen we u aanraden om een protocol te volgen bij het op- en afzetten van uw beschermend mondkapje. Om het mondkapje op en af te zetten, moet u enkele zeer specifieke stappen volgen om te proberen het risico van een mogelijke besmetting te minimaliseren.

Om het op te zetten, moet u eerst uw handen wassen met water en zeep. Het is belangrijk dat beide handen goed worden gedesinfecteerd voordat ze in contact komen met het mondkapje.

Daarna moet u zich ervan verzekeren dat het mondkapje niet beschadigd is. Als het mondkapje beschadigd is, moet u het onmiddellijk weggooien en een nieuw mondkapje gebruiken.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de juiste kant van het mondkapje (de kant met plooien) naar buiten gericht is. Om het mondkapje op uw gezicht te plaatsen moet u de metalen strip van het mondkapje vinden en over uw neus plaatsen. Voor een correcte toepassing moet het mondkapje de mond en de neus volledig bedekken, zodat er geen mogelijke openingen zijn.

Om het mondkapje af te zetten, moet u het van achter naar voren halen, waarbij u de oorlussen met schone handen vasthoudt. Ten slotte legt u het mondkapje in een gesloten recipient waarbij u de aanraking met het centrale deel van het wegwerp mondkapje FFP2 te allen tijde moet vermijden.


Voor een optimale website maken wij gebruik van cookies. Zo werkt de techniek beter en kunnen we jou relevante informatie tonen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Instellingen kun je wijzigen. Meer informatie